Verksamhet Krumelurer

Vid lunchbordet förra veckan frågade ett barn var mjölken kommer ifrån?

Det blev livliga diskussionen och vi beslutade att vi skulle ha en konkret samlingsplats för barnens funderingar kring mat…

Vi börjar med Mjölk och ser var det leder

Barnens tankar:

”Mjölken kommer från kon”

”Från fenorna” (spenarna)

Ko – mamma – flicka – har boppar

Tjur – pappa – pojke – har snopp

Kalv – bebis

”Kan vi köpa en ko?”

”Vi han ha den i vår trädgård”

”Vad kommer mer från kon?”

”Kött”

”Tomat”

Barnen fick en liten ”läxa” att fundera på:

Vad kommer mer från kon och mjölken?

Föräldramöte nu på onsdag (4/9) kl. 17.30-20.00.

Vi har strul med bloggen just nu. Vi har flera inlägg gjorda men som inte gått att publicera. Vi har tidigare råkat ut för bugg i systemet som lösts efter ett par veckor och hoppas att vi snart kan använda den som vanligt.

Vi kommer att börja föräldramötet med en halvtimmes information om verksamheten 17.30-18. Efter det så kommer som vi skrivit tidigare Sara Winter och Karin Herlander från Familjefokus att prata om föräldraskap och stress kl. 18-20.

Info från styrelsen:

När föräldramötet avslutats kl. 20.00 kommer almanacksbladet för läsårets arbetsplikt att sättas upp så ni kan skriva i vilka två helger ni väljer. Det kan vara bra att ha med almanackan för detta. Ulrika kommer att finnas för att svara på frågor om detta och om man vill bli visad var städsaker och listor finns. Om man inte har möjlighet att komma på mötet så ansvarar man själv för att skriva in sig på listan. /Styrelsen

Klurig hjälp sökes

Vår mekaniska dörrstängare i Verkstan ( ut mot Stenänga) håller inte längre dörren öppen vilket ställer till svårighet när vi kommer med matlåda och handlingsvaror. Man ska kunna justera den men vi får inte rätt på den. Är det möjligen någon av er föräldrar som skulle kunna se om ni kan hjälpa oss?