Föräldrainfo-viktiga datum att skriva in i kalender

Vi har förstått att ni som pratat med oss blev väldigt nöjda med årets fotografering, kul! Vi tänker att vi kommer boka samma fotograf nästa höst.

Utvecklingssamtalen fortsätter och beräknas vara klara sista november.

Torsdagen den 29/11 har vi öppet hus mellan kl. 13.30-18.00 då ni får komma hit och julpyssla med ert/era barn här på förskolan.Verksamheten fortsätter som vanligt i Röda huset och pysslet kommer att vara i Verkstan när man blir hämtad. Vi kommer att ha olika julpysselmaterial framme att välja på. Kanske är en julgranskula och lite fika till julmusik det som gör en nöjd eller så blir det kanske betydligt mer pysslat det bestämmer man själv.Det finns möjlighet att göra dörrkrans nere i källaren. Det finns halmstomme att köpa här (liten kostar 30kr, stor kostar 40 kr-swish kommer kunna erbjudas eller så kan man ta med stomme från förra året. Om man väljer att gå ner och göra krans så följer barnet/barnen med. Vi bjuder på macka och dricka i Verkstan som man kan äta innan eller under pysslet. Hjärtligt välkomna!

Lappen om julledighet lämnas senast torsdagen den 29/11.

Julfest är lördagen den 8/12 kl 14-16 på Ågården i Vollsjö. Barnen lämnas ombytta senast 13.45 så att vi hunnit samla oss innan luciatåget börjar kl 14.00. Om ni inte bytt till luciakläder hemma så byter ni om ute i kapprummet innan ni lämnar, vi vet av erfarenhet att det inte blir bra när föräldrar eller andra anhöriga följer med in i rummet där vi samlas. Ibland klarar egna barnet det bra men andra barn blir ledsna. Vi vet också att det är en speciell situation för barnen dels med luciatåget och dels att lämnas på ny plats. Vi  ber er att ha rimliga förväntningar speciellt för de yngsta barnen med om det funkar att gå med i tåget eller inte. Vi kommer precis som vi brukar att göra vad vi kan för att ta emot så det känns bra för barnet men om barnet blir väldigt ledset så välj hellre att låta barnet följa med er in och sitta och titta detta året. Efter luciatåget brukar spänningen släppa och barnet hänger med på dans, bus och fika. Det kommer fler år… Klädsel i tåget är valfritt inom allt som hör jul och lucia till. Efter luciatåget byter ni själva om på barnet om barnet ska ha andra kläder. Vi bjuder på fika och så dansar vi runt granen till dragspelsmusik av Nils-Ove. Det finns möjlighet att köpa lotter där, lottpris 10 kr/st som vi drar vinster för efter dansen. Sen dansar vi lite till och på slutet brukar tomten hälsa på. Anmälan till festen samt om det finns allergier gör ni på listorna som sitter uppe i hallarna och man får gärna bjuda med nära anhöriga. Hjärtligt välkomna!

Stängningsdag-i vårt kvalitetshjul här på Stenänga förskola så har vi haft en stängningsdag i januari som vi lagt efter de kommunala skolornas stängningsdag. 2019 ligger det inte någon dag där för skolorna. Det ligger däremot en A-dag (studiedag) den 19/3 och vi har valt att på prov lägga vår stängningsdag där för att underlätta för er som även har skolbarn. Den 19/3 kommer vi alltså att ha stängd dag, ni kommer som vanligt att få fylla i lapp om det kan finnas behov av jourverksamhet för någon familj. Lapp kommer i januari.

 

 

Info från Styrelsen:

Tack för all hjälp ni gjort för vår förening under 2018! Det gör att vi har välstädade och väl underhållna lokaler och utemijö att vara i vilket ger trivsel och minskad risk för att bli drabbade av smittor. Det var med stolthet som Tina och Ulrika kunde förklara och besvara vårt egenkontrollarbete vid miljöinspektion för några veckor sedan. Ett arbete som personalen tar ett stort ansvar för men med fin och oerhört värdefull hjälp av er  föräldrar.

Årsmöte för vår förening blir den 25/4 kl. 18.00.

Vårens röjardagar har ni fått men uppdaterar  här: Välj mellan fredagen den 10/5 kl. 17-21 alt lördagen den 11/5 kl 8-12 ( obs ny tid, önskemål från föräldrar att prova tidigare tid). Anmälan kommer upp till våren.

Röjardagar hösten 2019: Det har kommit in förslag och synpunkter till styrelsen som gör att styrelsen nu beslutat att göra samma upplägg för höstens röjardag som för vårens, man får möjlighet att välja mellan två datum. Styrelsen tänker att vi blir färre här samtidigt då vilket kan göra det mer lättjobbat och effektivt. Hösten 2019 kommer vi medlemmar att kunna välja mellan söndagen den 27/10 kl. 9-13 alt lördagen den 9/11 kl. 8-12. 

Styrelsen vill förtydliga att personalen är här på sin arbetsplikt och inte som anställning när det är röjardagar vilket kan vara bra att känna till.

Återigen ett stort tack!/Styrelsen